ing.Dan Erceanu

ing.Dan Erceanu

marți, august 11, 2009



Apucati-va de treaba!!
De aceasta data vom analiza si dezvolta al doilea capitol important din planul pe care trebuie sa-l urmariti cand va construiti o casa. Ne vom ocupa de etapa cu cele mai multe activitati, etapa in care va apucati concret de treaba.

Dupa ce v-ati gandit la tot ce am hotarat in editorialul anterior, este momentul sa cumparati un teren in zona in care doriti sau va permiteti sa construiti locuinta.

Angajarea unui arhitect este pasul care urmeaza obligatoriu. Aceasta va obtine de la primarie certificatul de urbanism, in urma caruia va
intocmi proiectul de arhitectura si va obtine toate aprobarile, avizele si autorizatiile necesare. In urma acestora realizeaza documentatia tehnica a constructiei si depune dosarul la primarie pentru a obtine mult dorita autorizatie de constructie.

Discutati cu arhitectul si hotarati impreuna ce materiale veti utiliza pentru: izolatii, pereti, sarpanta, invelitoare, finisaje interioare/exterioare, iluminare, incalzire, ventilatie, tamplarie, pardoseli, instalatii electrice si sanitare, tevi si fitinguri, vopsele, placari, seminee, combinatii de culori etc. Nu uitati sa atingeti si alte subiecte ca: gradina, garajul, locurile pentru depozitare, sera.

In functie de ce ati hotarat in prima etapa, angajati o firma de constructii sau o echipa de muncitori care vor pune in practica proiectul de arhitectura, realizand efectiv constructia locuintei.

Inspectorul de santier

Un personaj foarte important pentru buna executie a casei este inspectorul de santier care va fi reprezentantul dumneavoastra la lucrare si care va va apara interesele. Acesta, impreuna cu arhitectul, va urmari respectarea specificatiilor din proiectul de arhitectura si, la receptia casei, va semna, ca si arhitectul, de buna executie. Daca, Doamne fereste, se intampla ceva nedorit in exploatarea casei, ei sunt responsabili. Datorita acestor motive, angajarea lui este obligatorie si va va scuti de multe batai de cap.

In masura in care ati ales varianta de constructie in regie proprie (echipa de muncitori) este necesar sa va faceti organizarea de santier, necesarul de scule si unelte si locul de depozitare a materialelor pentru constructie care vor fi utilizate.
In masura timpului de care dispuneti, verificati la fata locului cum decurg lucrarile (daca este respectat proiectul, se incadreaza in termenii de executie, se fac lucrari de buna calitate). Acest lucru este bine sa-l faceti in functie de fazele de executie ale casei pe care le-am discutat in editorialul de deschidere.

Un alt aspect important pentru a fi siguri ca realizarea casei decurge normal si nu veti avea probleme la receptie, chemati reprezentantul autoritatilor locale sa asiste la etapele principale de executie. Va veti asigura astfel ca la receptia locuintei va semna de buna executie fara nici un fel de rezerve.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu