ing.Dan Erceanu

ing.Dan Erceanu

luni, martie 03, 2014

De ce sa iti protejezi acoperisul cu folie anticondens?


Publicat pe 22.01.2014 15:26 

 

Folia anticondens este un accesoriu pentru acoperiș nou pe piața din România. Însă, pe măsură ce românii devin din ce în ce mai informați cu privire la beneficiile pe care aceasta le prezintă pentru acoperiș și confortul persoanelor care locuiesc într-o locuință protejată cu acest tip de folie, folia anticondens începe să devină populară și să fie din ce în ce mai căutată.


Folia anticondens are în principiu rolul de a asigura etanșarea și ventilarea acoperișului, menirea ei având drept rezultat prelungirea vieții acestuia și asigurarea unui design compact și elegant.
Practic, folia anticondens protejează acoperișul de efectele dăunătoare pe care le generează umiditatea. Aceasta poate fi asemănată cu o membrană, ce se montează în partea exterioară a acoperișului, sub învelitoare. Poate fi montată direct pe căpriori sau peste astereală. După cum se știe, umiditatea este una dintre problemele cele mai des întâlnite în interiorul unei clădiri. Protejarea acoperișului cu folie anticondens garantează eliminarea vaporilor ce se formează sub învelitoare. Mai mult decât atât, folia anticondens nu permite umezelii exterioare să pătrundă și protejează acoperișul de factori naturali precum vânt, ploi și variații de temperatură.

Folia anticondens joacă un rol cheie în ventilarea acoperișului, preluând diferențele de temperatură, o problemă mai ales în cazul acoperișurilor realizate din tablă. Deși în construcții se utilizează și folii de polietilenă, trebuie menționat că acest tip de folie nu permite difuzarea vaporilor și eliminarea umidității. Ca urmare, folia de polietilenă devine casantă sub acțiunea razelor soarelui și se deteriorează.
Folia anticondens este indicată mai ales în cazul locuințelor cu mansarde locuibile, unde condensul este o problemă uzuală.
Este recomandat ca în momentul achiziționării foliei anticondens să se țină cont de coeficientul de difuzie a vaporilor (Sd). Pentru o protecție optimă, acesta trebuie să fie mai mic sau egal cu 0,5m. De asemenea, este indicat ca folia anticondens să fie însoțită de un certificat de calitate european.

Există folie anticondens în două și trei straturi. Evident, folia anticondens în trei straturi este cea mai performantă pentru că asigură un sistem de ventilare superior și suportă cantități mult mai mari de apă decât folia anticondens în două straturi. Folia anticondens în trei straturi este ideală pentru acoperișurile realizate din bitum, aceste acoperișuri nepermițând ventilarea locuinței sub nici o formă. Acest tip de folie este preferata celor care au sarcina de a o monta și pentru că elimină reflexia orbitoare a luminii în folie, permițând o montare mult mai facilă.

Foliile anticondens pot fi folosite pentru acoperișuri înclinate, ventilate sau neventilate, sub țiglă metalică, ceramică sau din beton. Pot fi folosite atât pentru acoperișuri cu astereală, cât și pentru acoperișuri ce nu sunt prevăzute cu astereală. Folia poate fi montată înainte de livrarea tablei tip țiglă, astfel că locuința va fi protejată împotriva intemperiilor, chiar și înainte de montarea sistemului de acoperiș.

Datorită caracteristicilor sale, utilizarea foliei anticondens va determina diminuarea energiei folosite pentru încălzire, dovedindu-se a fi o modalitate eficientă de a economisi banihttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png
  

2 comentarii: