ing.Dan Erceanu

ing.Dan Erceanu

luni, martie 03, 2014

Polistirenul grafitat – de ce este o alegere buna?



Definirea termenului “grafitat”
Polistirenul grafitat este imbogatit cu praf de grafit, o forma naturala a carbonului. Fiind o tehnologie mai noua decat polistirenul expandat normal acesta ofera avantaje multiple, putand fi utilizat la izolatia termica a casei atat in exterior, cat si in interior, asigurand un confort termic si fonic optim.


Polistirenul grafitat este folosit cu preponderenta pentru placarea peretilor la exterior, oferind duritate si rezistenta sporite. Combinatia cu praful de grafit face ca acest polistiren sa fereasca constructia de radiatiile solare.


Principiul de functionare
Una dintre marile intrebari de care se lovesc cei care se afla in plin proces de construire a unei case este legata de termoizolatia optima. Polistirenul grafitat ofera o termoizolatie optima ce va reduce intr-o anumita proportie costurile de intretinere, reusind sa pastreze iarna caldura in interiorul incaperilor, iar in timpul verii oferind un mediu racoros prin capacitatea crescuta de reflexie a radiatiilor calorice. Avantajul izolatiei termice imbunatatite la aceeasi grosime a placilor de polistiren se rasfrange in mod pozitiv si asupra altor elemente ale sistemului de termoizolatie. De exemplu, pentru a obtine aceeasi izolatie oferita de un polistiren grafitat de 10cm grosime, ar trebui sa folosim un polistiren expandat clasic (alb) de minimum 12 cm. Pentru montarea acestuia este necesara utilizarea unor profile de soclu mai groase, a unor dibluri mult mai lungi si poate un numar mai mare pe unitatea de suprafata. De asemenea, este mai greu de transportat din punct de vedere al volumului manipulat etc. Toate aceste costuri se aduna si compenseaza intr-o anumita masura pretul putin mai mare ale polistirenului grafitat. Acest lucru se datoreaza faptului ca polistirenul grafitat are o conductivitate termica mai mica decat cea a polistirenului expandat normal. Conductivitatea termica este o marime fizica prin care se caracterizeaza capacitatea unui material de a transmite caldura atunci cand este supus unei anumite diferente de temperatura.

Concluzii si beneficii
Concluzionand, polistirenul grafitat este o alegere excelenta, fiind o alternativa demna de luat in seama pentru cei care isi doresc un produs de calitate, beneficiind si de alte avantaje precum: porozitate deschisa, flexibilitate si elasticitate. In acest fel, el poate fi aplicat pe exteriorul cladirii fara a mai fi nevoie de o tencuiala in prealabil (poate fi montat direct pe zidarie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu